Groepsbehandelingen

Naast individuele trajecten bieden wij ook groepsbehandelingen aan. Hierin leer je van elkaar, vind je herkenning en krijg je feedback van anderen op jouw situatie of probleem. Lees hieronder meer over ons aanbod in groepen.

ASS oudergroep

 

Deze ASS oudergroep is bedoeld voor ouders die nog meer over autisme willen leren en het interessant vinden om hierbij ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Er zijn vijf bijeenkomsten waarvan er tevens een ervaringsdeskundige langskomt die je een andere kijk op autisme kan geven. We leren dus van en met elkaar! Wij verwachten dat de behandelgroep van positieve invloed is op ouders zelf,  op het kind of de jongere, maar zeker op de relatie onderling!

 

Startdatum: 13 september 2022.

Tijd: 19.00 - 20.30 uur.

 

ASS jongerengroep 14 t/m 18 jaar

 

In deze behandelgroep leer je in vijf sessies van en met elkaar over jouw leven met autisme. Hoe uit autisme zich bij jou? Wat belemmert je? Wat zijn juist jouw krachten? Je leert in deze groep beter met autisme om te gaan. En nog veel meer!

 

Startdatum: 26 september 2022.

Tijd: 15:30 - 17:00 uur.

 

KOPP groep 8 t/m 12 jaar

 

Deze doe- en praatgroep is voor kinderen waarbij thuis spanning of onrust is. De behandelgroep is bedoeld voor kinderen die zich hier zorgen over maken, die verdrietig of boos zijn. Dit kan omdat één van je ouders, broers of zussen moeilijkheden heeft.

 

Startdatum: 29 september 2022.

Tijd:

  • 4 bijeenkomsten van 15:30 - 17:00 uur.
  • 1 bijeenkomst voor ouders op de donderdag van 19:00 - 20:30 uur.

 

Schemagroep 18+

 

Schematherapie helpt je om de oorsprong van je hardnekkige patronen te doorgronden en te veranderen. Je onderzoekt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je huidige patronen en dagelijks leven. Je leert jezelf zodanig te veranderen dat duidelijker gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert voelen wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor verandert op den duur niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens.

 

Startdatum: oktober 2022.

 

Tijd: 20 bijeenkomsten van 15.30-17.00 uur.

 

Praktische informatie groepsbehandelingen:

  • De groepen worden altijd begeleid door twee enthousiaste collega's van Jess GGZ en vinden plaats bij ons op de praktijk.
  • De vergoeding van een groepsbehandeling loopt via de gemeente waar Jess GGZ een contract heeft of via de zorgverzekeraar.
  • Aanmelden voor een groepsbehandeling kan hier.