We doen het samen

 

Kinderen en jongeren worden bij ons vaak aangemeld wanneer zij vastlopen in de ontwikkeling. Vaak is de wens van ouders bij het eerste gesprek: "dat mijn kind weer lekker in zijn/haar vel zit". Een mooi doel, waar we volledig achterstaan. Wij denken dat we dit het beste kunnen bereiken door niet alleen het kind, maar ook de omgeving bij de behandeling te betrekken.

 

Waarom zouden we dat doen?

  • Problemen bestaan vaak niet uit 1 oorzaak en gevolg. Het probleem ontstaat vaak door meerdere factoren samen. Door te kijken naar de hele omgeving, wordt dit zichtbaar en komen we erachter hoe iedereen elkaar beïnvloedt.
  • Als de omgeving bij de behandeling betrokken wordt, is de kans groter dat veranderingen bij het kind in stand houden. Anderen kunnen het kind ondersteunen bij de veranderingen.
  • Vaak hebben ouders al lange tijd geworsteld met het gedrag van hun kind en al van alles geprobeerd om dit te veranderen. Door ook ouders te betrekken, kunnen we samen kijken hoe opvoeden weer leuk wordt.

Het betekent niet dat we altijd met het hele gezin werken, maar we denken wel dat we het kind het beste kunnen helpen als we ook kijken naar de omgeving van het kind. Uitgangspunt blijft altijd dat we het kind helpen om zijn ontwikkeling op gang te brengen of te stimuleren. Kortom, we doen het samen!